Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 12:55

Михалківський НВК Сокирянського району

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 14 » Районне методичне об'єднання вихователів та методистів ДНЗ та НВК району
13:39
Районне методичне об'єднання вихователів та методистів ДНЗ та НВК району

Інтегроване заняття у середній групі

Виховний захід з дітьми старшої групи

Тренінгове заняття з батьками

Брейн-ринг з вихователями

 

 

 

 

12 листопада 2014року на базі дошкільного навчального закладу «Яринка» с. Михалкове Сокирянського району відбулося засідання районного методичного об'єднання вихователів та вихователів-методистів ДНЗ, НВК району на тему: «Розвиток духовного потенціалу особистості дитини дошкільного віку через забезпечення наступності між дошкільною і початковою ланками освіти при реалізації завдань духовного, патріотичного та трудового виховання». У роботі методичного об’єднання взяли участь директор Михалківської ЗОШ I – III ступенів Бужак Світлана Михайлівна, вчителі початкових класів, психолог школи та батьки вихованців.
      Актуальною нині залишається проблема наступності між ланками освіти, а саме між ДНЗ і школою. 
     Дошкільний період - це особливий і самодостатній період розвитку в житті кожної людини, під час якого вона набуває певного досвіду і готується до зміни соціального статусу. Забезпечення наступності і перспективності між дошкільною та шкільною ланками освіти в умовах сучасних реалій, які склалися в Україні, є дуже важливими. Усвідомлюючи це, педагоги ДНЗ комплексно здійснюють заходи, спрямовані на організацію спільних дій вихователів і вчителів та узгодження педагогічних зусиль.
      Дошкільний навчальний заклад «Яринка» с.Михалкове тісно співпрацює з Михалківською школою І–ІІІ ступенів. Реалізація наступності і перспективності між навчальними закладами передбачає об’єднання комплексів організаційних заходів, створення методичних розробок, спрямованих на задоволення вікових і особистісних потреб дітей старшого дошкільного і молодшого шкільного віку. Такий комплексний підхід, насамперед, має на меті забезпечити психологічні умови, які максимально сприяли б усебічному розвитку особистості дитини, збереженню її індивідуальності. 
    Михалківський ЗНЗ забезпечує умови для проведення співпраці щодо впровадження інноваційних методів і прийомів, направлених на особистісний розвиток шестирічних дітей; організовує відвідування навчально - виховного процесу «Перші дні дитини в школі»; створює умови для збалансованої колективної та індивідуальної активності як запоруки позитивного впливу на розвиток особистості першокласників.
   Педагогічний колектив спрямовує свої зусилля на всебічний розвиток кожної дитини, становлення її особистості, формування образу власного Я, що ґрунтується на набутих ціннісних орієнтаціях. 
   Учасники районного методичного об'єднання мали змогу переглянути інтегроване заняття з дітьми середньої групи «Півник та двоє Мишенят в гостях у малят» (вихователь Банчук Зоя Іванівна). Ролі Півника та Мишенят виконували учні початкової школи. Діти розповідали про працю хлібороба та процес вирощування хліба, прислів'я про хліб та правила поводження з хлібом. А в кінці заняття разом з Півником та Мишенятами виготовляли печиво, пиріжки та калачики з солоного тіста до сюжетно-рольової гри «Магазин».
    Виховний захід «Україна свята і єдина» з дітьми старшої групи організували і провели вихователь Чижевська Тамара Михайлівна та музичний керівник Заболотна Любов Петрівна ролі Фоога, Паспарту (герої мультфільму), батька, синів, сусідок-щебетух (герої казки «Мудрість батька») теж виконували школярі із різних класів.
      Вихователі мали змогу переконатися в тому, що і діти старшої групи, і школярі мають достатньо знань про Україну, український народ, символи України; про родину, сім'ю, маму й тата, сучасне й минуле рідної землі. Але основою свята були не знання, а виховання справжніх патріотів – синів і дочок України. Кожен вірш, пісня, танець були наповнені любов'ю до рідної хати та рідного краю, гордості за їх красу, силу, мужність і незламність духу. 
     Неодноразово розчулювали маленькі артисти серця дорослих. Вразили також вихователів пісні про Україну у виконанні учителя школи Вишиваної  Тетяни Василівни, практичного - психолога Хрептієвської Тетяни Вікторівни та мами вихованки ДНЗ Беженар Олени Василівни - дружини учасника АТО.
     У рамках методичного об'єднання завідуюча Грамчук Ганна Іванівна провела тренінгове заняття з батьками вихованців старшої групи на тему: «Батьки – основна ланка між дитиною і навчальним закладом», девізом заняття були слова Генрі Форда:
«Збиратися разом - це початок,
Триматися разом – це процес,
Працювати разом – це успіх».
      Підібрані завдання та вправи для батьків були націлені на збагачення їх знань про психологію та особливості поведінки дитини. Крім того, батьки вчилися висловлювати свою думку про те, якою хочуть бачити дитину в майбутньому, якому стилю виховання віддають перевагу, відверто ділились наболілим та шукали поради у педагога та інших батьків. А інтерв'ю батьків на тему : «Мої спогади про перший клас» стали невимушеною порадою для педагогів ДНЗ і школи.
     Активно попрацювали учасники методичного об'єднання під час брейн-рингу «Використання народознавчих засобів у становленні особистості дошкільника», організованого з ними вихователем Місюрко Альоною Миколаївною. Дві команди «Калинонька» і «Вербиченька» змагались в тому, хто краще знає народознавство, народну педагогіку, ремесла, традиції та обряди та їх використання в роботі з дітьми.
         Учасники методичного об'єднання взяли участь у роботі круглого столу з питання «Розвиток духовного потенціалу особистості дитини дошкільного віку через забезпечення наступності між дошкільною і початковою ланками освіти при реалізації завдань духовного, патріотичного та трудового виховання» було представлено презентації педагогів з тем: «Формуванння патріотичних почуттів у дітей дошкільного віку» (Мікірін Майя Василівна - вихователь ДНЗ «Суничка» с. Василівці); «Творча співдружність - шлях до успіху» (Нікуліца Олена Михайлівна - вихователь – методист ДНЗ «Чебурашка» с. Романківці).
        Вихователі району переглянули виставку родинних робіт «У нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи» та обговорили всі переглянуті форми роботи.
      Для того, щоб забезпечити безперервність освітнього процесу, досягти високої якості освіти, важливо створити сприятливі умови для переходу дітей від однієї освітньої ланки до іншої. З цією метою необхідно налагодити тісну взаємодію дошкільних та загальноосвітніх закладів. Саме до такого висновку дійшли учасники районного методичного об'єднання. 
      Розроблено методичні рекомендації для педагогічних колективів дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів району. 
Переглядів: 479 | Додав: Svetlana_Buzak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz