Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 07.05.2024, 03:32

Михалківський НВК Сокирянського району

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 20 » Іноземна мова – це перспектива та можливість
22:39
Іноземна мова – це перспектива та можливість

        Життя сучасної людини неможливо уявити  без володіння іноземними мовами. Вони дають можливість впевнено керувати широким світами. Знання іноземної мови збагачує людину новою культурою і звичаями країни, де використовують цю мову; свідчить про повагу до її народу.Я переконана:  вивчення іноземної мови значно може допомогти у майбутньому вступити до навчального закладу, здобути гарну освіту та отримати гідну професію.

У нашій школі велика увага приділяється вивченню іноземної, в нашому випадку – німецької мови. Мої однокласники, як і я, переконані: знання німецької відкриває широкі перспективи та можливості досягти успіху в майбутньому. Днями, у рамках методичної декади,  у нас відбувся відкритий урок з німецької мови,  який провела Бандуряк Л. І. – педагог з багаторічним досвідом, учитель –методист. Тема уроку була досить актуальна , особливо в наш час, тема: «Україна в світі». Ми вирішили  проаналізувати становище сучасної України в світовому просторі засобами  німецької лексики. Протягом усього уроку я і мої однокласники говорили про Україну та висловлювали свої точки зору, зокрема, й про ситуацію, що склалась останнім часом в державі. Урок ми розпочали з декламації  «Отче нашу»(«Vater  Unser»). Аби різнопланово показати нашу країну, ми поділились на групи, що дозволило нам охопити більший об’єм інформації та зацікавити наш дружній учнівський колектив. З упевненістю можу сказати, що ми – учні 11 класу, є патріотами України та досить добре ознайомлені з її культурою та літературою, тому ми не могли не згадати про 200-у річницю народження нашого Кобзаря -  Тараса Григоровича Шевченка:  віддали данину цій даті, прочитавши його вірші німецькою. Не забули й про видатних земляків: Софію Ротару та Назарія Яремчука – співали їх пісень, перекладених німецькою мовою.  Урок пройшов насичено та різноманітно. Підсумовуючи нашу роботу, ми прийшли до висновку, що Україна славна своїми досягненнями в науці, літературі, культурі; вона має займати гідне місце у світовому геополітичному просторі.

 Проведений урок не лише закарбував у наших серцях  патріотизм та свідомість українських громадян, але й значно поглибив наші знання  з німецької мови. На мою думку, він посприяв нашому творчому самовдосконаленню та відкрив перед нами нові горизонти . Я гадаю,  саме знання іноземної мови  надає прекрасні перспективи в майбутньому, особливо  тепер, коли  наша  держава  крокує до  Євросоюзу. Адже  чого варта лише сама можливість спілкуватись з людьми різних країн, розуміти їхні погляди на життя, менталітет, традиції, порівнювати, дізнаватись багато нового?

Особисто для мене, німецька мова – це дорога в новий несподіваний світ. І без сумніву, такими дорогами потрібно крокувати!

 

Романюк  Віталіна,

учениця  11 класу

  ЗОШ  І-ІІІ ступенів  с.Михалкове 

Переглядів: 395 | Додав: Svetlana_Buzak | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz