Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 08:03

Михалківський НВК Сокирянського району

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 7 » Районне методичне об'єднання вчителів географії та економіки
21:34
Районне методичне об'єднання вчителів географії та економіки
19.12.2013р. на базі Михалківської ЗОШ відбулося районне методичне об’єднання вчителів географії та економіки району з питання «Розвиток у школярів самостійності та ініціативи – якостей, які сприяють активізації творчих сил на уроках географії та економіки» за участі Полонки І.А., методиста РМК управління освіти, молоді та спорту РДА.
Cамостійна робота займає особливе місце на сучасному уроці, тому що учень набуває знань тільки в процесі особистої самостійної навчальної діяльності.
Основні завдання з підготовки учнів до самоосвіти вирішуються саме на уроці. Найчастіше пробудження інтересу до предмета, бажання пізнавати щось самостійно з метою вдосконалення знань, отриманих на уроці під керівництвом учителя, починається з уміння вчителя організувати роботу на уроці таким чином, щоб зацікавити учнів: цікавий початок уроку, неочікувані запитання на кмітливість, чітка постановка завдань, надання дітям можливості висловити свої припущення щодо мети своєї роботи на кожному уроці, своє бачення розв’зання проблеми тощо.
Розпочалося районне методичне об'єднання візиткою Михалківського ЗНЗ I –III ступенів, яку представила директор Бужак Світлана Михайлівна.
Учасники методичного об'єднання відвідали показовий урок географії у 10 класі на тему «Країни Європи. Італія», який провела вчитель географії Михалківського ЗНЗ Трач Л.М. Урок був цікавим, змістовним, а атмосфера на ньому доброзичливою та партнерською. Під час уроку вчителем було використано різноманітні інтерактивні прийоми («Павук», «Гроно», «Телеміст», «Сенкен» та інші), які активізували учнів до роботи на уроці. У ході уроку Лідія Михайлівна також використала компетентнісний підхід до навчання, об’єднавши учнів у три групи: «Економісти», «Демографи», «Науковці». Кожна з груп цікаво продемонструвала підібраний матеріал. На уроці виступила вчителька художньої культури Вишивана Т.В., яка ознайомила учнів з культурою Італії, передала дух цієї країни за допомогою італійської мови, фотографій найкрасивіших туристичних місць.
На початку виховного заходу хлібом-сіллю зустріли в актовому залі школи дорогих гостей на чолі з методистом УОМС райдержадміністрації Полонкою І.А.
Учні 9-11 класів разом з учителем географії Трач Л.М. презентували присутнім виховний захід «Європа – наш спільний дім». У формі засідання Європарламенту діти розповіли про країни Євросоюзу, їх особливості, про історію створення, символіку, керівництво цього об’єднання. Також присутні мали змогу переглянути відеоматеріали про столиці європейських держав, прозвучали вірші про їх національні особливості. А ще у залі лунали чудові пісні про Україну, її символи. На останок пролунав заклик почати будувати Європу з себе, бути європейцем на рідній землі.
Психологом ЗНЗ Хрептієвською Т.В. було проведено тренінгове заняття «Розвиток комунікативних здібностей педагогів» з учасниками методичного об'єднання, що сприяло створенню у них позитивних емоцій, зниженню емоційного напруження, активізації взаємного спілкування. Учасники методичного об’єднання охоче та з інтересом виконували завдання і вправи, які пропонувала Тетяна Вікторівна.
У рамках методичного об'єднання Оксимчук І.А., вчитель Коболчинського ЗНЗ, провела ділову гру «Великі перегони» з учасниками методичного об'єднання, вчителі були активні, вирішували усі питання , які перед ними ставилися.
На засіданні круглого столу активно відбувалося обговорення проблеми методичного об'єднання.

На завершення роботи були підведені підсумки та прийняті методичні рекомендації методичного об'єднання вчителів географії, економіки району.

 

Переглядів: 371 | Додав: Svetlana_Buzak | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz