Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 11:59

Михалківський НВК Сокирянського району

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 4 » Михалківські школярі здобули бронзу в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура»)
10:11
Михалківські школярі здобули бронзу в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура»)

 

28-29 квітня в м. Чернівці на території військової частини та обласного ТСОУ відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), учасниками якої стали 15 команд - переможців районних етапів гри. Метою цього заходу є реалізація Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, а саме: виховання учнівської молоді на засадах національної гідності, високої самосвідомості, активної громадянської позиції, здорового способу життя, удосконалення роботи із збереження, відновлення та примноження традицій і обрядів українського народу, виховання дітей та молоді на засадах сімейної народної козацької педагогіки, поглиблення знань з історичного, географічного, літературного краєзнавства. Захід проходив за підтримки Чернівецької обласної організації Товариства сприяння обороні України, обласного військового комісаріату та Чернівецького прикордонного загону. На етапах Гри учасники демонстрували вміння зі стройової підготовки, знання історії українського війська, українського козацтва та сучасних Збройних сил України, брали участь у командній інтелектуально-екстремальній грі з елементами спортивного орієнтування «Пластун», представляли звіти про діяльність козацьких роїв. Під час проведення командної інтелектуально-екстремальної гри «Пластун» використовувались методики гри «Квест», спортивні та туристичні елементи. Команди долали маршрут довжиною 5 км у заданому напрямку, виконуючи завдання на етапах: «Маятник», «Паралельні мотузки», «Подолання заболоченої місцевості по жердинах», «Подолання заболоченої місцевості по купинах», «Подолання військової смуги перешкод», «Стрільба з пневматичної гвинтівки», «Рух по-пластунськи через коридор з обмеженою висотою», «Рятівник».

Гра почалася на території військової частини м.Чернівці з доповідей ройових про готовність роїв до участі у Грі . Команди виходять на майданчик, шикуються. Урочисті привітання, настанови і побажання від гостей, підняття прапора і знову побажання, тепер від організаторів. Їх змінюють показові виступи. Вихованці школи бойового гопака імені Дмитра Байди-Вишневецького привітали джур з початком гри, побажали перемоги кращим командам та наголосили на важливості проведення такого роду змагань, де виявляється патріотизм, загартовується сила духу та прищеплюється любов до України і підбадьорили учасників своїм виступом та продемонстрували мистецтво козацького бою. Далі - боротьба. Лише майстерність, сила, рішучість, знання і, звісно ж, жага до перемоги, визначали, хто кращий. Таборування в польових умовах та напружена програма гри вимагала від учасників значних фізичних навантажень та високих морально-вольових якостей, гідних справжніх джур.

Сокирянський район в Чернівцях представляв переможець районного етапу гри - рій “Фортеця” з Михалківського НВК (керівники Романюк В.В., Соломко О.Ф.). У напруженій боротьбі школярі вибороли ІІІ місце в стрільбі з пневматичної гвинтівки, І місце в метанні гранати та ІІ місце у “Таборуванні. За результатами конкурсу «Стрільба з пневматичної гвинтівки» учні Проданюк Микола та Місюрко Валерія, що виконали нормативи з стрільби , були нагороджені грамотами та значками «Влучний стрілець» від Товариства сприяння обороні України.

Найсмачнішим етапом Гри був обід — справжній козацький куліш.

У загальному заліку представники Сокирянського району – юні михалківчани - посіли третє місце. Бажаємо натхнення та майбутніх перемог учасникам рою та їх керівникам.

Переглядів: 333 | Додав: Svetlana_Buzak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz