Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 12:55

Михалківський НВК Сокирянського району

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 8 » До Михалківської ЗОШ завітали справжні козаки
23:24
До Михалківської ЗОШ завітали справжні козаки
Теплого осіннього дня 19 жовтня до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Михалкове на запрошення керівника напряму «Козацькому роду нема переводу» Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна», заступника директора школи з НВР Місюрко Людмили Олексіївни завітали поважні гості - Верховний отаман України та Діаспори, Гетьман Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке», Маршал козацтва Дмитро Сагайдак та Генеральний суддя Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке», Генерал козацтва Ярослав Банчук.
Гостей щиро вітали михалківські школярі. Зустріч пройшла у щирій, невимушеній обстановці.
Маршал козацтва Дмитро Сагайдак розповів багато цікавого про історію козаччини, адже він сам палко шанує її минувщину і твердо стоїть на позиціях сучасності. Він сказав, що «у кожного українця на відсотків 80 генетично закладена козаччина, вони, як ніхто пов’язані з козацькою пуповиною, козацькими звичаями. Адже більшість українців і зараз живуть за тими укладами, що й козаки, навіть не підозрюючи про цей саме устрій життя». Верховний отаман козацтва розповів, що він з давнього козацького роду, пращуром його по батьківській лінії був гетьман Петро Конашевич-Сагайдачний.
Далі було ознайомлено учнів із завданнями, які стоять перед сучасними козаками: охорона правопорядку, побудова нових храмів, меценатство, виховання підростаючого покоління в патріотично-національному дусі. Маршал Дмитро Сагайдак наголосив, що саме таке виховання є запорукою успіху розвитку нашої держави, бо тільки національно-свідома особистість, яка любить свою Батьківщину, віддасть усі свої сили і розум на благо нашої неньки України.
Генеральний суддя Козацтва Запорозького Ярослав Банчук зазначив, що у кожної людини серце болить за рідний край, у якому вона народилася, за клаптик батьківської землі, за дороге серцю село, за рідну школу і односельчан, з якими провів найкращі роки своєї юності. Він закликав школярів бути гідними патріотами своєї Вітчизни, починати вивчати її історію з рідного села, місця, де вони народилися, бо хто не знає свого минулого, той не матиме майбутнього.
Також Ярослав Арсенійович сказав, що гетьман Сагайдак, вперше побувавши у Непоротівському Свято-Миколаївському чоловічому монастирі, вирішив подарувати монастирю дзвін. З Божою поміччю весною 2012 року цей дзвін привезли до монастиря. Маршал надіється, що про козаків-запорожців у наших земляків залишиться добра пам’ять. Адже козаки споконвіку стояли на захисті канонічної православної віри, тому наш святий обов’язок відроджувати джерела духовності, святі місця, оберігати їх і відновлювати. Це взаємопов’язані речі – сильне козацтво і духовна держава.
Школярам було цікаво взнати про форму, погони (рамена) Однострою МГО «Козацтво Запорозьке», нагороди, які мають гості.
Наприкінці зустрічі Маршал козацтва Дмитро Сагайдак сказав, що козаччина завжди була і є однією з найяскравіших сторінок нашої історії, на її прикладі виховуються почуття національної самоповаги. Козацтво – це є гордість нашого народу, його оберіг та надія.
Школярі подякували гостям за цікаву зустріч, дали обіцянку, що будуть і надалі вивчати історію козацтва, своїми справами доведуть, що «Козацькому роду нема переводу».

 


Переглядів: 432 | Додав: Svetlana_Buzak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz